Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Wordt shoppen binnen Facebook en Instagram het nieuwe normaal?

Wordt shoppen binnen Facebook en Instagram het nieuwe normaal?

Facebook en Instagram shopping

Social media platformen zoals Facebook en Instagram zijn tegenwoordig meer dan alleen social media platformen die ervoor zijn gemaakt om je te vermaken met leuke content. Als ondernemer kun je namelijk ook een graantje meepikken van de populariteit van de platformen.

Facebook en Instagram shopping

Facebook en Instagram shopping is nu al een tijdje beschikbaar in Nederland. Je kunt als webshop eigenaar al je producten op je bedrijfspagina uploaden. Wanneer je je catalogus upload kunnen mensen direct op je Facebook pagina je producten inzien. Kopen kan helaas nog niet op Facebook. Wel kunnen klanten contact opnemen over de producten.

Op Instagram kan je ook een online winkel aan je pagina toevoegen. Vanaf je Instagram pagina kunnen klanten met één klik je hele catalogus zien. Wanneer je klant een product ziet wat hij of zij interesseert kunnen ze hier op klikken en worden ze naar je eigen website geleid waar de aankoop gedaan kan worden. Ook kan je instellen dat mensen direct via Instagram kunnen afrekenen.

Conclusie

Instagram en Facebook Shopping gaat een groot deel uitmaken van de e-commerce verkopen in de toekomst. Facebook is continu bezig met het verbeteren van de shopping ervaringen op hun platformen. Ik zou niet raar opkijken als sommige webshops in de toekomst worden vervangen door Instagram shopping pagina’s.

About Post Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *