Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Wat kan je doen met Instagram Creator Studio?

Wat kan je doen met Instagram Creator Studio?

Instagram Creator Studio

Instagram Creator Studio is een ideale uitkomst voor influencers of bedrijven die graag binnen Facebook hun content willen inplannen zonder gebruik te hoeven maken van software van derde partijen. Met Instagram Creator Studio kun je nu namelijk ook je Instagram content inplannen. Super handig! Lees in dit artikel wat je allemaal kunt doen met deze handige optie binnen Facebook en Instagram.

What is Instagram Creator Studio?

Facebook Creator Studio was voorheen alleen beschikbaar voor het plannen van content op Facebook-pagina’s. Gelukkig was er veel vraag van Facebook gebruikers naar een Instagram versie van deze tool. In december van 2018 zijn ze daarom begonnen met het testen van een Instagram-versie van Creator Studio. Inmiddels hebben ze Instagram Creator Studio gelanceerd en staan content creators over de hele wereld te springen van vreugde. Je krijgt er toegang toe via Facebook, met een nieuw tabblad voor Instagram binnen de Facebook Creator Studio-tool.

Voordat je de vruchten kunt plukken van Instagram Creator Studio, moet je een bedrijfsprofiel of een creator-account hebben. Een creator-account is een account voor gebruikers die consequent originele content maken zoals influencers of bedrijven. Het enige voorbehoud is dat de vereiste voor een creator-account moeilijk te halen zijn met een voortdurend veranderend algoritme, een minimum van 10.000 volgers en het feit dat creator-accounts niet goed integreren met software van derden. 

Met Instagram Creator Studio kun je IGTV-video’s plannen

Zodra je hebt bevestigd dat je een bedrijfs- of een creator-account hebt, kun je Instagram Creator Studio gaan gebruiken. Met deze tool kun je één of meerdere afbeeldingen inplannen, afbeeldingen bijsnijden, bijschriften schrijven, een locatie toevoegen en de exacte datum en tijd plannen waarop je jouw content wilt plaatsen.

Hoe is dat anders dan de concurrentie, vraag je je af? Facebook Creator Studio is momenteel het enige platform dat een IGTV-video kan plannen. Om het Instagram planningsproces te stroomlijnen, biedt Creator Studio de mogelijkheid om verschillende soorten content in te plannen vanuit één handige plaats, inclusief het plaatsen van carrousels en IGTV video’s. Als je een creator, influencer of een blogger bent en een van je pijnpunten was het niet kunnen inplannen van IGTV video’s, dan is dit geweldig nieuws voor jou!

Met Instagram Creator Studio kun je jouw content centraal beheren

Het contentbibliotheek component van de Instagram Creator Studio beheert eenvoudig al je Instagram-content, waaronder afbeeldingen, video’s, carrousels en IGTV-video’s. Deze beheertool stelt ook je Instagram Stories samen, ook al mist Instagram Creator Studio op dit moment de mogelijkheid om ze in te plannen. Bovendien biedt een zoekfunctie de optie om je gewenste content snel te vinden en helpen filters deze content gemakkelijk te organiseren op post status, datum en gepubliceerde of gearchiveerde inhoud.

Je kunt niet alleen je Instagram- en Facebook-posts beheren met deze tool, maar je kunt ook je Instagram- en Facebook-commentaren beheren via de Creator Studio-inbox. Een extreem handige functie die je veel tijd scheelt.

Met Instagram Creator Studio kun je Instagram statistieken meten

Het bijhouden van je Instagram-prestaties is de sleutel tot het verbeteren van je sociale-media strategie. Net als de Instagram-app houdt Instagram Creator Studio een week lang je bereik, je impressies en je interacties bij. Je kunt ook zien wie je volgers zijn, inclusief hun geslacht, leeftijd, locatie en bereik.

Het meest indrukwekkende deel van Instagram Creator Studio is de specifieke statistieken die het kan verzamelen over video’s. Het kan je laten zien hoeveel minuten je video is bekeken, het aantal weergaven dat de video had en hoe je kijkers erop reageerden. Bovendien kun je in de contentbibliotheek individuele inzichten zien voor alle eerdere content in je account. Met deze informatie binnen handbereik kun je beoordelen wat aanslaat bij je volgers en wat niet. Deze inzichten zorgen ervoor dat je je account in de toekomst kunt optimaliseren.

Helaas heeft Instagram Creator Studio slechts 7 dagen toegang tot Instagram-inzichten. Ter vergelijking: andere platforms hebben toegang tot wel drie maanden aan gegevens. Als je op zoek bent naar lange termijn analyses, is deze tool misschien geen handige optie voor jou.

Instagram Creator Studio biedt soundtracks voor video’s

Zou je willen dat je een menu met muziekopties tot je beschikking had om je video’s te verbeteren? Dan hoef je niet langer te wachten! Met Sound Collection biedt Instagram Creator Studio een scala aan muzikale geluidseffecten die je aan je video’s kunt toevoegen. 

Conclusie

Instagram Creator Studio heeft verschillende voordelen maar ook een aantal beperkingen. Afhankelijk van je zakelijke behoeften zull je kunnen overwegen of de Instagram Creator Studio tool de beste optie voor jouw Instagram account zal zijn, of dat software van derde partijen zoals Buffer een betere optie voor je account zijn. 

About Post Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *