Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Een gids over Google penalty’s

Een gids over Google penalty’s

Google penalty's

Google panalty’s zijn een gevaar voor de SEO van je website. Wanneer je een aantal automatische penalty’s hebt gekregen kan je het gevaar lopen dat Google je een handmatig penalty geeft. Dit kan er in het ergste geval toe leiden dat je website niet meer vindbaar is in Google. In deze blog nemen we een aantal van deze penalty’s met je door en hoe je deze kunt voorkomen.

Cloaked afbeeldingen

Cloaking verwijst naar het tonen van andere inhoud aan zoekmachines dan wat de gebruikers zien. Voorbeelden zijn afbeeldingen die door een andere afbeelding of tekst worden geblokkeerd en verkeerd afgestemde miniaturen.

Aanbevolen acties voor het verwijderen van Google penalty’s:

Tenzij je wilt dat de afbeeldingen worden geminimaliseerd of worden uitgesloten van de zoekresultaten, moet je ervoor zorgen dat dezelfde afbeeldingen worden weergegeven aan Google en gebruikers.

Mismatch AMP-inhoud

De Accelerated Mobile Pages (AMP) versie en de canonieke versie – de versie die dient als de master kopie van een webpagina – zijn verschillend. Als ze niet overeenkomen, zal Google de snellere en vloeiendere AMP-inhoud niet aan gebruikers laten zien, wat hun gebruikers ervaring beïnvloedt.

Tips om te herstellen van de Google penalty:

Zorg ervoor dat beide versies in essentie hetzelfde zijn. De tekst hoeft niet identiek te zijn, maar gebruikers moeten op beide pagina’s hetzelfde onderwerp vinden en dezelfde acties uitvoeren (bijv. een video bekijken onder een specifieke sectie).

Cloaking en/of stiekeme omleidingen

Deze penalty wordt uitgedeeld wanneer zoekmachines een bepaald type inhoud zien en gebruikers een ander type. Deze laatsten kunnen ook worden omgeleid naar inhoud die anders is dan wat ze verwachtten.

Stappen voor  het verwijderen van een handmatige Google penalty:

Voer een grondige technische SEO-audit van al je webpagina’s uit om te zien of ze anders verschijnen voor zoekmachine-crawlers en gebruikers. Controleer of je jouw websitegebruikers niet omleidt naar pagina’s met inhoud waar ze niet om hebben gevraagd of naar spamdomeinen. Als dit klinkt als een klus die je niet zelf zou kunnen uitvoeren, zou het inhuren van een bedrijf dat Google penalty recovery services aanbiedt je kunnen helpen.

Verborgen tekst en/of Keyword Stuffing

Verborgen tekst is tekst of links die zichtbaar zijn voor computers en zoekmachines, maar niet voor bezoekers. Witte tekst op een witte achtergrond en tekst die buiten het scherm wordt geplaatst door CSS (Cascading Style Sheets) zijn hier voorbeelden van voorbeelden. Keyword stuffing, zoals we weten, is het gebruik van overdreven veel trefwoorden. Beide kunnen worden gebruikt om zoekresultaten te manipuleren en zo SEO Google penalty’s op te lopen.

Belangrijke tip voor het verwijderen van Google penalty’s:

Controleer je site op onzichtbare tekst. Controleer op herhaalde zoekwoorden en verwijder deze. Uiteraard mogen bepaalde zoekwoorden vaker in de tekst voorkomen. Sterker nog, dit is goed voor de SEO van de pagina. Alleen zorg ervoor dat je niet honderd keer hetzelfde zoekwoord gebruikt in een tekst van slechts 500 woorden. Dit is keyword stuffing en dit wordt bestraft.

Gratis webhost

Een gratis hostingservice ondersteunt mogelijk een aanzienlijk aantal spammerige websites die de webmasterrichtlijnen van Google schenden. In dit geval onderneemt de zoekgigant actie tegen alle sites die door je serviceprovider worden gehost.

Hoe te herstellen van Google penalty:

Google doet zijn best om individuele sites aan te pakken. Je kunt helpen het misbruik van de service in de gaten te houden door spam websites te melden. Als je website een handmatige penalty heeft, meld dit dan aan de technische ondersteuning van je provider. Om het helemaal goed aan te pakken, huur dan een web developer in om een site te bouwen met snelle, veilige en beveiligde hosting.

Een spam website

Agressieve spamtechnieken omvatten het geautomatiseerd genereren van inhoud, cloaking en scraping. Deze handmatige penalty waar Google actie op onderneemt is vrij ernstig omdat het de hele site straft.

Spam website

Hoe Google handmatige penalty verwijdering te bereiken:

Je zou een domein gekocht kunnen hebben met een puur spam label. In dat geval is het eerste wat je moet doen een grondige schoonmaakbeurt. Doe je best om Google’s vertrouwen terug te winnen door het indienen van je heroverwegingsverzoek, waarbij je gedetailleerd aangeeft hoe je zult voorkomen dat je weer Google SEO-straffen krijgt.

Stiekeme mobiele omleidingen

Bij stiekeme omleidingen naar mobiele apparaten worden gebruikers omgeleid naar andere inhoud dan wat beschikbaar is gemaakt voor crawlers van zoekmachines. Een ander geval zou zijn het omleiden van bezoekers naar een spammy domein in plaats van de URL beloofd in de zoekresultaten.

Hoe verwijder je de Google penalty:

Zorg ervoor dat je site niet gehackt is en controleer scripts of elementen van derden op je site voordat je een beoordeling aanvraagt.

About Post Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *