Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Vervangt Google automatisch SEO titels?

Vervangt Google automatisch SEO titels?

Google automatische SEO titels

Als je actief bezig bent met SEO, is het je vast wel opgevallen dat Google tegenwoordig automatisch de SEO titels van je pagina veranderd in de zoekmachine. Waarom gebeurd dit en kan je dit tegen gaan? En natuurlijk de belangrijkste vraag: heeft dit invloed op mijn posities in Google? In dit nieuws artikel nemen we het met je door.

Waarom Google SEO titels veranderd

Google heeft in principe maar één uitgangspunt, en dat is een zo goed mogelijk gebruikerservaring geven aan haar gebruikers. Google past namelijk de SEO titels aan wanneer deze relevanter is voor de zoekopdracht van hun gebruiker. Eigenlijk hetzelfde principe dat wordt gebruikt bij de automatische meta beschrijvingen die Google maakt in de zoekresultaten.

Kun je dit tegengaan? Voor zover wij weten kun je dit helaas niet tegen gaan.

Hebben de automatische SEO titels invloed op mijn positie in Google?

Op deze vraag kunnen we het volgende beantwoorden: nee. Volgens Google zelf hebben de automatische SEO titels hebben geen invloed op je posities. Wat wel kan gebeuren is dat de CTR van je pagina naar beneden gaat omdat je zelf wellicht een pakkende SEO titel hebt en Google deze veranderd door een minder aantrekkelijke titel.

About Post Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *