Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Zijn e-commerce abonnementen de toekomst?

Zijn e-commerce abonnementen de toekomst?

Een vorm van e-commerce die afgelopen tijd een enorme stijging in populariteit ziet is e-commerce in abonnementsvorm. Dit fenomeen is niet compleet nieuw. In de Verenigde staten hebben Amerikanen bijvoorbeeld al vroeg kennis leren maken met Dollar Shave Club. Volgens hun business model kunnen klanten op abonnementsbasis scheerproducten en andere badkamerartikelen bestellen. Je kan zelf samenstellen wat en hoe vaak je de producten wilt hebben. Je kan dus automatisch op vaste data een pakketje ontvangen zonder zelf veel te hoeven doen. Klinkt enorm handig, zo bespaar je veel moeite.

screenshot van de website van dollar shave club

e-Commerce abonnementen in Nederland

Niet alleen in Amerika is dit een bekend concept, maar het bestaat ook al enige tijd in Nederland. Een bekend voorbeeld dat we allemaal kennen is HelloFresh, die volgens het zelfde concept als Dollar Shave Club werkt. Je bepaalt zelf hoe veel en hoe vaak je de producten thuis wilt ontvangen. En niet alleen voor voedsel, maar ook voor houdbare producten als sokken en onderbroeken zien we steeds meer bedrijven dit model overnemen. Een bekend voorbeeld binnen Nederland is On That Ass, een bedrijf dat maandelijks boxershorts opstuurt naar hun klanten.

screenshot van de website van on that ass

Gaat e-Commerce op abonnementsbasis de toekomst worden?

Absoluut. Jazeker. Geen twijfel. We zien al dat steeds vaker (belangrijke) aankopen volledig op het internet gemaakt worden. Als we naast dat feit ook zien dat dit soort bedrijven langzaam een groter deel van de beschikbare markt opslokken, zal het een kwestie van tijd worden voordat de meeste producten op het internet op abonnementsbasis zijn. Uiteraard is het wel logisch dat het hier gaat om producten die beperkt houdbaar zijn op relatief korte duur, want niemand zit te wachten op elke maand een nieuw koffiezetapparaat. Producten zoals sokken, sportkleding boeken zullen zeker een toekomst hebben binnen dit businessmodel. Koelkasten daarentegen ietsjes minder.

About Post Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *